Meta разкри нови AI функции за редактиране на изображения

Ще има и нови функции за създаване на стикери за Instagram

Meta разкри нови AI функции за редактиране на изображения | StandartNews.com

Meta разкри нови AI функции за редактиране на изображения и създаване на стикери за Instagram.

Инструмент, наречен "restyle", е нещо като свръхзареден генеративен AI филтър и позволява на потребителите да ремиксират своите съществуващи снимки в различен вид. „Помислете да въведете дескриптор като „акварел“ или по-подробна подкана като „колаж от списания и вестници, скъсани ръбове“, за да опишете новия облик и усещане на изображението, което искате да създадете“, обясниха от компанията.

Компанията също така визуализира нов инструмент, наречен „backdrop“, генеративна функция за зелен екран, задвижвана от AI. Потребителите могат да въвеждат подкани като „постави ме пред полярно сияние“ ще създаде нова версия на изображението с приложен съответен фон. Компанията не уточнява кога рестайлингът и фонът ще бъдат достъпни за потребителите на Instagram, но казаха, че инструментите ще пристигнат „скоро“.

Публикациите, създадени с използване както на фон, така и на рестайлинг, ще идват с етикети, показващи, че се използва АI. 

Meta също показа нови генерирани от AI стикери, които ще бъдат достъпни в Instagram, както и WhatsApp, Messenger и Facebook Stories. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай