Hyundai влиза в съюз със Samsung, SK и LG за производство на електрически автомобили

Участниците очакват алиансът да се засили, тъй като конкуренцията на световния пазар на електромобили се увеличава

Hyundai влиза в съюз със Samsung, SK и LG за производство на електрически автомобили | StandartNews.com

Южнокорейски бизнес консолидира усилията си за укрепване на позициите на местния водещ производител на автомобили на световния пазар на електромобили. По последни данни около Hyundai Motor Group се формира алианс с участието на Samsung, SK и LG, който ще помогне на автомобилния производител да произвежда конкурентни електрически автомобили, като използва най-добрите практики на всички участващи страни в областите, в които те имат най-големи постижения.

Ще се използват полупроводникови решения от Samsung за системите за автономно управление, SK може да стане доставчик на тягови батерии, а LG ще предостави OLED информационни панели и много други електронни решения. Всички те ще бъдат инсталирани в електрическите автомобили на Hyundai и Kia (марката е собственост на Hyundai). Знаем, че Hyundai, който наскоро се превърна в основен играч на пазара на електромобили, укрепва връзките си с местни южнокорейски компании, за които се смята, че ще имат значително влияние върху местната индустрия за електромобили.

Създаването на алианса, съсредоточен около една от най-големите автомобилни компании в света, беше съпроводено с интензивни инвестиции на Samsung, SK и LG в автомобилната индустрия. Чрез този алианс компаниите се надяват да повишат конкурентоспособността си на пазарите на електрически превозни средства. Например Samsung ежегодно инвестира значителни средства в разработването и производството на процесори, предназначени за автомобили. Освен това Samsung Electro-Mechanics увеличава инвестициите си и в многослойни керамични кондензатори (MLCC) за електрически превозни средства.

Подразделенията на LG произвеждат редица продукти за електрически превозни средства. Например LG Display произвежда панели за дисплеи, LG Innotek - модули за камери, LG Magna - задвижващи системи, а LG Electronics - операционни системи и информационно-развлекателни системи. Освен това в сектора на батериите LG Energy Solution, SK и Samsung SDI са сред лидерите на световния пазар.

Южнокорейските продукти са все по-търсени извън родния пазар. Например информационно-развлекателните системи на Samsung Electronics се продават на Audi и Volkswagen, а LG Display от години разширява потребителската си база на автомобилния пазар и през 2021 г. започна да доставя OLED решения за цифровите кокпити на Mercedes-Benz.

Участниците очакват алиансът да се засили, тъй като конкуренцията на световния пазар на електромобили се увеличава. Наред с другото, работата с местни производители позволява на Hyundai да спести значително от логистични и други разходи, както и бързо да организира спешни срещи лице в лице с партньорите, когато е необходимо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай