Cyclotech представи електрически самолет с намотки вместо витла

Разработчиците твърдят, че апаратите на CycloRotors правят самолета много маневрен и в същото време изключително удобен за пътниците. В конструкцията са използвани общо шест единици CycloRotors, включително резервна система в случай на проблеми по време н

Cyclotech представи електрически самолет с намотки вместо витла | StandartNews.com

Компанията Cyclotech представи електрически самолет с вертикално излитане и кацане (eVTOL), наречен CruiseUp. Основната характеристика на новия продукт е, че в конструкцията му се използват задвижващи системи CycloRotors вместо обичайните витла с няколко лопатки. Те приличат на барабани или макари, които имат отвори в страните си и се въртят около хоризонтална ос.

Този подход позволява на CruiseUp да насочва тягата в двете посоки, така че не е необходимо да накланя витлата или тялото, за да се задвижва по време на полет. Той също така ще позволи на превозното средство да спира във въздуха, като съответно променя посоката на тягата.

Разработчиците твърдят, че апаратите на CycloRotors правят самолета много маневрен и в същото време изключително удобен за пътниците. В конструкцията са използвани общо шест единици CycloRotors, включително резервна система в случай на проблеми по време на полет.

Съобщава се, че едно зареждане на акумулаторната батерия на CruiseUp е достатъчно, за да се изминат 100 км със скорост до 150 км/ч. Разработчиците са убедени, че това е повече от достатъчно за полети в рамките на големите градове и техните предградия.

Компанията смята, че през следващите години eVTOL автомобилите ще започнат да се използват като аерогари в различни страни по света. В същото време CruiseUp е само с 50% по-масивен от средностатистически автомобил, така че от компанията смятат, че тяхното творение в бъдеще може да се превърне в алтернатива на личния транспорт. Очаква се самолетите eVTOL да се използват активно за лични нужди през следващото десетилетие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай