Beetroot придобива българскaта компания South Gate Tech

След руската агресия в Украйна, фокусът на Beetroot е да защити своите екипи и инфраструктура в региона

Beetroot придобива българскaта компания South Gate Tech | StandartNews.com

Beetroot AB, шведска компания доставчик на софтуерни услуги и технологично подразделение на Beetroot Ecosystem, обяви придобиването на South Gate Tech, компания за разработка на софтуер, базирана в София. Настоящите преговори за сливане текат от есента. 

След руската агресия в Украйна, фокусът на Beetroot е да защити своите екипи и инфраструктура в региона, като запази ангажиментите си към международни клиенти и партньори. След продължаващите инвестиции в Украйна и наскоро обявения Фонд за подпомагане на Украйна, South Gate Tech се присъединява към екосистемата на Beetroot, за да допринесе за изграждането на стабилно присъствие от международни таланти. South Gate Tech разширява глобалното влияние на компанията, като предлага в България център за разработка в цялостен мащаб, увеличава потенциала на Beetroot за инженерни решения и съдейства за мисията на Beetroot за създаването на устойчиво глобално въздействие.

Oт основаването ѝ през 2018 г. от Камен Бочев, South Gate Tech е посветена на мисията да промени нагласите в софтуерната индустрия към развитие, което поставя в центъра си хората. Експертизата на компанията варира от управление на големи данни и дигитална трансформация до софтуерно консултиране и инженеринг. South Gate Tech обслужва клиенти във Великобритания, Германия и САЩ, като изгражда стратегически партньорства със стартиращи компании и утвърдени технологични компании в различни области, в това число – финанси, телекомуникации, медии и образование.

„Развълнувани сме да приветстваме South Gate Tech в семейството на Beetroot“, коментира Андреас Флодстрьом, съосновател и главен изпълнителен директор на Beetroot.  — „Работим по това придобиване от есента — моментът му просто съвпадна с войната. Разширяването на позициите ни в Източна Европа в този критичен момент допринася за нашата приемственост като компания. Комбинирането на технологични таланти от много различни страни ще помогне да постигнем стабилност и зрялост в амбицията си да създадем наистина глобално въздействие.”

„Oт самото начало Beetroot изглеждаше идеалният партньор за нас“, коментира Камен Бочев, основател и главен изпълнителен директор на South Gate Tech. – „След като осъзнахме, че имаме едни и същи култура, визия и цели, идеята за сливане се оформи по естествен начин. Като обединяваме своите сили под шапката на Beetroot, разширяваме обхвата си и даваме повече добавена стойност на нашите клиенти и консултанти.“

Beetroot Academy – образователното звено на бизнес екосистемата на Beetroot, навлиза на българския пазар, като предлага четири интензивни онлайн курса, насочени към всички, които се желаят да стартират кариера в сферата на технологиите. Всеки 4-месечен интензивен курс е създаден за учене в извънработно време и се фокусира върху изграждането на практически умения. Допълнителните предимства за студентите включват менторство и възможности за създаване на мрежа от контакти — солидна основа за поемане по нов професионален път. 

За значителния опит на Beetroot това придобиване е петото по ред, след успешните сделки с Aducera Consulting, базирана в Стокхолм, и украинските ИТ екипи Oxygen Soft, Oldmin и Onlinico в периода 2019-2021 г. Сега България е вторият обслужващ център в цялостен мащаб в екосистемата на Beetroot в ЕС, последвана от Полша в близко бъдеще.

Тук може да прочетете повече технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай