Взрив във Военната академия в Санкт Петербург (ОБНОВЕНА)

Четирима курсанти пострадаха, други 15 са блокирани в сградата

Взрив във Военната академия в Санкт Петербург (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com
  • Избухна противотанкова мина ТМ-57, която е била в склада на факултета
  • Четирима курсанти пострадаха, други 15 са блокирани в сградата

Експлозия във Военнокосмическата академия „А.Ф.Можайски“ в Санкт Петербург. Четирима курсанти са пострадали, съобщи РИА Новости, позовавайки се на данни от представител на службите за спешна помощ в региона.

Експлозията е избухнала в петия факултет на Можайската академия. В резултат на това стълбището се е срутило, като на третия етаж в момента са блокирани 15 души.

Както съобщава за ТАСС източник от службите за извънредни ситуации в града, взривът е станал около 13:30 ч в административното помещение. Източник на "Интерфакс" в службата за бърза помощ също съобщава за 4-има хоспитализирани с травми.

По данни на агенцията взривът се е чул по време на занятия на втория етаж в един от учебните корпуси на академията. Възможно е да е избухнал боеприпас.

По данни на тв канала "Санкт-Петербург" в зданието е избухнала мина. Хората са били блокирани заради срутване на стълбище. "Приоритетната версия за взрива е небрежно боравене с боеприпасите", допълнил е източникът на ТАСС.

Както съобщава РЕН ТВ, в академията “Можайски“ е избухнала противотанкова мина ТМ-57, която е била в склада на факултета и се е използвала в качеството на учебно пособие. Мината ТМ-57 е разработена в СССР през 1956 г.

Министерството на отбраната от своя страна също е потвърдило за взрив на „неустановен предмет", предава РИА "Новости". По данни на ведомството са пострадали трима души, на които е оказана помощ и животът им е вън от опасност.

Обстановката в района на Военнокосмическата академия в Петербург е спокойна. Курсантите на групи по 30 души всяка организирано са извеждани от основния корпус на "Можайки", предава кореспондентът на РИА Новости.

Улица “Красный курсант“, където се намира главният вход на академията, частично е отцепена. Паника сред излизащите курсанти няма. В 15.04 ч московско време на територията на академията е пристигнала пожарна без включена сирена.

На място изясняват ситуацията ръководството на учебното заведение и органите на реда. Военнокосмическата академия “А.Ф. Можайски“ е един от най-големите военни вузове в Русия. В академията се готвят офицери за Въздушнокосмическите сили и други родове войски.


 

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай