Ужас! Почина пореден шеф в "Газпром"

При инцидент в планината е загинал Андрей Круковски

Ужас! Почина пореден шеф в "Газпром" | StandartNews.com

Генералният директор на принадлежащия на "Газпром" курорт „Красная поляна“ край Сочи Андрей Круковски е загинал след падане по туристическата пътека към Ачипсиската крепост, съобщава "Офнюз", позовавайки се на руските агенции. Те цитират пресслужбата на курорта.

„Той обичаше планините и намери покой в тях. Трагедията се случи по пътя към крепостта Ачипсин, в резултат на падането получи наранявания, несъвместими с живота“, съобщават от компанията.

Министърът на природните ресурси на Русия Александър Козлов описа в телеграм канала си загиналия като човек, направил много за развитието на туризма в Сочи: „Той направи повече за туристическата индустрия в Сочи, отколкото всеки друг. Той превърна Красная поляна в курорт от световна класа. Всичко тук е свързано с Андрей, с неговата енергия, със стремежа му да прави още по-добро за хората. Такъв ще го запомним завинаги: открит, ентусиазиран, млад, жив - истински".

Андрей Круковски, който според руски медии е обичал планината и е бил и добър алпинист, е загинал на обикновена туристическа пътека, водеща от покрайнините на курорта, собственост на "Газпром" към останките на крепостта. Круковски има зад гърба си изкачвания по сериозни маршрути, в т. ч. до Килиманджаро и Елбрус.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай