Масовият убиец от Санта Барбара е син на режисьор на "Игрите на глада"

Масовият убиец от Санта Барбара е син на режисьор на "Игрите на глада" | StandartNews.com

Санта Барбара. Официално потвърдиха самоличността на нападателя, отнел живота на 6 души преди да се самоубие късно вечерта в петък в близост до кампуса на Калифорнийския университет в Санта Барбара, предаде АП, позовавайки се на шерифската служба. Извършителят се оказа 22-годишният студент Елиът Роджър, син на холивудския режисьор Питър Роджър, известен с работата си като асистент режисьор по касовата лента „Игрите на глада"(The Hunger Games).

Предполага се, че масовото убийство е било предварително обмислено, тъй като няколко дни преди това в сайта за видеосподеляне Youtube е било качено видео със заплахи към жителите на Исла Виста. Във видеото, наречено "Разплатата на Елиът Роджърс", младежът се оплаква, че момичетата не го забелязват и на 22 години продължава да е девствен. Той обещава скоро да си отмъсти за това.

Адвокат на семейството съобщи че те са се обърнали към полицията преди няколко седмици, тъй като родителите били притеснени, че Елиът гледал видеоклипове за самоубийства и убийства. Полицията разговаряла с него и го сметнала за "изключително учтив, мил и прекрасен човек", който нямал досие, свързано с огнестрелните оръжия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай