Готвачът на Путин се похвали с ключово завоевание

Битката за Бахмут продължава

Готвачът на Путин се похвали с ключово завоевание | StandartNews.com

Бойците на руската частна военна компания (ЧВК) "Вагнер" са овладели Красная гора, селище от градски тип северно от Бахмут, съобщи основателят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин, цитиран от агенциите, предаде БТА.

"Днес щурмовите отряди на ЧВК "Вагнер" превзеха населения пункт Красная гора", съобщи в Телеграм канала си пресслужбата на Пригожин.

В публикацията са поместени снимка и видеозапис, за които се твърди, че потвърждават превземането на населеното място.

Ройтерс отбелязва, че информацията не може да бъде проверена по независим път.

По-рано ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин съобщи, че се водят боеве в покрайнините на Бахмут, в квартали, които доскоро са били контролирани от украинските военни.

В съобщението на пресслужбата на "Вагнер" Пригожин е цитиран да добавя, че в радиус 50 км от Бахмут не воюват никакви други руски части, освен тези на "Вагнер", което по думите му означава, че ако градът падне, той ще бъде превзет от силите на частната военна компания. Пригожин посочи, че подразделения на "Вагнер" не участват в боеве никъде другаде по фронтовата линия, нито на северното, нито на южното направление.

В интервю от петък той заяви, че силите му трябва да превземат Бахмут, за да продължат настъплението си, но добави, че се натъкват на упорита съпротива от украинските защитници. В същото интервю той заяви, че на Москва може да са нужни две години, докато установи контрол над Донбас, което тя обяви за една от основните си цели във войната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай