Конгресът трябва да гласува за удар в Сирия

Конгресът трябва да гласува за удар в Сирия | StandartNews.com

Вашингтон. Американският Конгрес ще трябва да реши, дали САЩ да нападнат Сирия или не. Това съобщи на извънреден брифинг американският президент Барак Обама. Предстои конгресмените да дебатират темата и да гласуват за или против военни действия.

„Трябава да проведем този дебат, защото въпросът не е обикновен", обяви Обама.

По думите му Съединените щати са готови да ударят, когато решат. „Готов съм да издам тази заповед", обяви Брак Обама. Според него обаче, страната му трябва да даде демократичен пример и затова първо ще има обсъждане.

„Ние сме Съединените американски щати и не можем да си затваряме очите за това, което се случва в Дамаск. Сега е моментът да покажем на света, че спазваме ангажиментите си", каза Обама.

Той отново потврди, че данните на американското разузнаване са категорични, че отговорно за химическата атака е сирийското правителство. По думите му обаче дискусията в парламента ще даде време и на инспекторите на ООН да излязат с резултати от проверките си в страната.

Следващото заседание на Конгреса е на 9 септември, уточнява Би Би Си.

По време на изказването на американския президент пред оградата на Белия дом се провеждаше протест срещу военна намеса в Сирия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай