Вирусът уби и бивш президент на Олимпик (М)

Заразеният с covid-19 Папе Диуф почина в Сенегал на 68 г

Вирусът уби и бивш президент на Олимпик (М) | StandartNews.com

Бившият президент на френския футболен гранд Олимпик (Марсилия) - Папе Диуф е поредното голямо име от спорна, което умира в резултат на зараза от коронавирус. 68-годишният Диуф е починал в столицата на Сенегал Дакар заради усложнения от коронавируса, съобщиха от френския клуб.
Той ръководи клуба от 2005 до 2009 г. Папе Диуф, който е от сенегалски произход, е роден в Чад през 1951 година. На 18-годишна възраст той пристига във Франция, където става спортен журналист. Работата му е тясно свързана с Олимпик, преди да се преориентира и да стане футболен агент на играчи като френския национал Базил Боли и камерунския вратар Жозеф-Антоан Бел.
През 2005 година Диуф бе избран за президент на Олимпик Марсилия, а по време на управлението му марсилци стигнаха до втората позиция в Лига 1 на два пъти и загубиха два финала за купата на Франция. Папе Диуф беше първият чернокож президент на елитен европейски футболен клуб. Вследствие на зараза с Сovid-19 за няколко дни в Испания починаха двама бивши президенти на гранда Реал Мадрид. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай