Неделя,

Бербатов пи студена вода, какво реши съдът

От: Редакция, снимка: БГНЕС -
4651
Бербатов пи студена вода, какво реши съдът
A
A
A

Заявлението на Димитър Бербатов до Търговския регистър да бъде вписан като президент на Българския футболен съюз бе спряно от Софийски градски съд след жалба от страна на настоящето ръководство на БФС, съобщи БГНЕС.

Във вторник вечерта Бербатов и екипът му подадоха документи до Агенцията по вписванията, за да бъдат вписани решенията от проведения от тях конгрес на БФС на 18 март, включително записването на новия президент и Изпълнителен комитет на организацията.

Още днес от футболната централа са обжалвали чрез члена на Изпълкома Емил Костадинов, а от съда са приели жалбата, тъй като в момента тече съдебно производство във връзка с конгреса на 18 март.

"Налице е висящо преюдициално исково производство по предявени искове за отмяна на всички решения на проведено Общо събрание на сдружението на 18.03.2022, включително тези, обуславящи вписването на промяната в заявените обстоятелства (за избор на нов представляващ сдружението и членове на управителния му орган)", се казва в решението на СГС.

Това означава, че поне в близко бъдеще БФС ще продължи да бъде ръководено от президента и Изпълкома, избрани на конгреса през 2018 година, въпреки че техният мандат изтече на 16 февруари тази година, тъй като и двата последващи конгреса - на 12 октомври 2021 и 18 март 2022, са обект на съдебни спорове.

Днешното определение на СГС може да се обжалва от Бербатов и екипа му пред Софийска апелативен съд в едноседмичен срок.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com