Възможно е освен Наглите да има и друга банда похитители

Възможно е освен Наглите да има и друга банда похитители | StandartNews.com

Развръзката с върнатия след отвличане Адриан Златков поставя повече въпроси, отколкото отговори. От МВР няма никакъв коментар, което е лошо, защото би трябвало да чуем какво стана. Досега реакцията е само разказът на бащата: "Синът ми си дойде, платихме откуп, благодаря". Другото нещо, което той каза е, че си е общувал с похитителите с есемеси, т.е. нищо по-модерно. От казаното дотук може само да гадаем дали става дума за група за отвличания или е нещо лично. Бащата Тони Златков казва :"Не е свързано с моя бизнес", ама ние няма как да вярваме. Появиха се някакви версии за руснаци, длъжници и т.н., а от друга страна собственикът на автокъщата твърди, че всичко в бизнеса му е ОК.

Аз не вярвам отново и на това

Спомням си, че при бандата на "Наглите" всички отвлечени платиха откупи, включително и Румен Гунински, след което заловиха групата.

Едно от нещата, което прави впечатление е, че бащата на Адриан не коментира подробности, което означава, че вероятно е имал контакт с МВР и са му казали да не говори за детайлите.

При това отвличане е много трудно да се говори за почерк, защото засега знаем много малко за случая. Ако действително комуникацията е през есемеси, както твърди бащата, има възможност това да се проследи. Покрай намерената опожарена кола на похитителите имаме още следи.

Има различни хипотези. Едната е, че съществува друга група за отвличания, която действа заедно с тази на "Наглите". Втората хипотеза е, че има някакви парчета от "Наглите", които са се сглобили отново. Чухме как бизнесменът Киро Киров каза, че при неговото похищение единият му казал:" Пътувах 2000 км за тебе", т.е. има хора, които са извън страната.

Имаше някакви доказателства за някакво ръководство на "Наглите", което така и не успяха да го докажат. Също така имаше някакви подозрения за "къртица" - служител в ДАНС и МВР, които въобще не се появиха по време на делото на "Наглите".

Така че, сега имаме много съмнения и коментари, но знаем много малка част от истината.

Големият въпрос е защо сега отново се случва отвличане ?

Като престъпление то има някаква честота във всички страни, и на Запад, и на Изток. При нас поведението на "Наглите" беше доста интензивно и зрелищно, което предизвика голям обществен отзвук. След това забравихме зрелището за известно време. Възможно е обаче да е имало отвличания, които публично не са ставали известни. Например наркотрафиканта, когото го бяха отвлекли от затвора, и никой не знаеше за този случай.

България не е Мексико или Колумбия, т.е.няма тези социални условия за масовизиране на престъпленията с банди, с неконтролирани от държавата територии. По-скоро отвличането е рисков престъпен бизнес като цяло, защото страната ни е малка, много неща се виждат и знаят.

Както и при поръчковите убийства, повечето неща се знаят, друг е проблемът дали успяват да се докажат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай