Стискам им палци на министрите за куража

Стискам им палци на министрите за куража | StandartNews.com

Марта Вачкова, актриса

Имам само пожелания спрямо бъдещото ни управление. Другите министри не ме интересуват, а само Вежди Рашидов - радвам се, че той се връща като министър на културата. Защото е човек, който наистина има идеи и обича изкуството. Може изказванията му да не се харесват на някои хора, но той е работлив. Така че му пожелавам: "На добър час!". Не ми е работа да съм доволна или не от състава на новия кабинет. Аз искам да виждам действия от тези хора. Когато оправят КТБ и има работа за българите, тогава ще съм доволна. Живеем в толкова ужасна ситуация, че тези хора са напълно наясно с какво се захващат и трябва да ги уважаваме дори само за отговорността, която поемат. Сега моля единствено всички около мен да сме добронамерени и да стискаме палци на новите управляващи да се справят. Защото всички заедно сме се докарали до това дередже. Но трябва да се гръмна, ако не съм оптимист, затова казвам - надявам се! И желая успех.

Вежди да се погрижи и за музикантите

Калин Вельов, музикант

Не съм напълно убеден, че всеки от министрите в новия кабинет е напълно подходящ за ресора си. Не визирам Лукарски в случая, защото не съм икономист и не мога да коментирам избора му. Но при предишното управление на ГЕРБ се направиха доста неща в ущърб на музикалната общност. Затова сегашното правителство трябва да вземе мерки за музикантите у нас, защото за театралите и в киното се правят много неща. Вежди Рашидов трябва да започне незабавна комуникация с представителите на музикалната общност. Представител съм на Българска музикална асоциация и сега започваме първата си обиколка из Южна България и мога да кажа, че хората са отчаяни. Примерно законът за делегираните бюджети, който бе гласуван, директно умъртвява оперите и филхармониите и те имат изключителни трудности. Ако ситуацията не се промени, много скоро всички тези музикални институции ще загинат. Харесвам Вежди като емоционалност, той е човек от народа, но смятам, че трябва да обърне внимание на музикалната общност, която е загърбена и от него. Зам.-министърът на културата Виктор Стоянов в служебния кабинет, ако остане и в новия, ще е голям плюс. Защото това временно правителство за кратко време направи чудеса от храброст. Нещата могат да се случват, въпрос на желание е. Трябва да ни се обърне внимание, защото музикантите в България сме над 10 000 и ако се организираме и съберем пред Народното събрание - 5000 души обърнаха един кабинет, какво остава за над 10 000?

Добре, че новобранците в правителството са малко

Васил Василев - Зуека, актьор

Дали съм доволен от състава на новия кабинет ще мога да кажа след около година. Макар че повечето министри са стари, горе-долу толкова време трябва да им дадем, за да навлязат в работата. Няма значение от коя партия са представителите в правителството. Въпросът е то да работи. Очаквам новият кабинет да работи за българите и България и да прокара такива закони, които да не облагодетелстват само определени кръгове, а обикновения бизнес - малък, голям, среден. Защото има ли икономика, България ще цъфне и върже. Законите са проблемът у нас. Имаме нужди от реформи. Първо, в енергетиката, второ, в здравеопазването и не на последно място в икономическото министерство, защото в него са нужни здрави реформи. Що се отнася до културата, мисля, че Вежди и преди се справяше добре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай