Мръсният език е оправдан в политиката

Мръсният език е оправдан в политиката | StandartNews.com

проф. Георг Краев, фолклорист

Политиката - щом е поли, значи може да ползва всичко онова, което оправдава целта. Чалгата и мръсният език са средства. Освен това много зависи кой е избирателят. Ако избирателят си пада по мръсния език и чалгата, не виждам нищо лошо в това. Големият проблем е колко от нас си падат по мръсотията и чалгата и колко не си падат.

Какво издава обръщението на Радан Кънев към Борисов? Издава, че Кънев е чел Селинджър, издава едно типично градско поведение. Така или иначе, онези, които бяха против това, нададоха вой. Дали с право, дали с криво. Субективността на изказа според мен в случая е ценна, защото е цветна. Тя е много съдържателна и много точно определя гледната точка на автора на изказа спрямо неговия обект. Но у нас представата за мъжкарството е малко видиотена.

Гледах и интервюто на Николай Бареков с репликата му за "баджаците".

Според мен обидно и дълбоко невъзпитано беше да му се прави изпит по английски език в студиото.

Накрая се получи: "Каквото повикало, такова се обадило."Подигравателното "баджаци" обаче беше доста гнусно".
Щом сме демокрация, значи не се боим от разнообразието. Аз не мога да се сърдя на онези, които се кефят от чалга, също както не мога да се сърдя на тези, които се кефят на класическа музика. За съжаление не става само с "Лале ли си, зюмбюл ли си".

(Пред Дарик радио)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай