ФейсБойко

Полезни съвети за дебюта на Борисов в социалните мрежи

ФейсБойко | StandartNews.com

Винаги по това време на годината и редовият гражданин, и депутатът гледа да отиде на море, само Бойко Борисов цъфна във Фейсбук. Тържественият обет на лидера на ГЕРБ да си направи профил в социалната мрежа и да пише редовно хвърли и без това шумното виртуално общежитие в трепетно очакване и суматоха.

Паролата "Бойко във Фейсбук" за часове доби популярност, равна на историческите сюжети "Наполеон на остров Света Елена", "Ленин в Полша", "Кенеди в Берлин" и "Берлускони на вилата".

Според някои фейсбукари Борисов решил да влезе в мрежата, за да види най-накрая кой е тоя Фейсбук, който свали неговото правителството от власт през февруари, а сега мощно клати и кабинета на Пламен Орешарски. Според други бившият ни премиер се включил, за да си отвори виртуална ферма, където да гледа тютюн за пурите си и да играе тексаски покер с Винету и Поразяваща ръка. Трети разкодират неговото гмуркане във Фейса като отчаян опит да се срещне с някой от политиците на Реформаторския блок, които упорито отказват да си общуват с него в реалния свят. Четвърти подозират, че лидерът на ГЕРБ е просто изпълнен с Колумбова страст да открива нови континенти.

Независимо кой е прав и кой греши, моментът е подходящ да се дадат напътствия и ценни житейски съвети на новобранеца в социалната мрежа.

Първо трябва да се ориентира кой кой е

Ще познае ГЕРБерите по собствените си снимки, изобилстващи на техните профили, и по клетвите за вярност към партията. Ще различи социалистите по партизанския тон и снимките на Мишо Шамара на техните профили. Ще познае кои са националистите по сърцераздирателните им вопли за kleta majka balgariaq.
Ще се ориентира къде се намира Реформаторският блок по изобилието от хаштагове и шикозни протестни фотографии.

Каквито и политически убеждения да изповядват новите му приятели, Борисов трябва да знае, че всички непрекъснато вършат две неща - четат по диагонала и псуват наред. В нета съществува и специална категория "тролове", които, казано на военен език, са нещо като диверсанти подривчици. Каквото и да напишеш, те го извъртат и му придават точно обратния смисъл. Като печени софисти те успяват да представят черното за бяло и бялото за черно. Никой не може да излезе на глава с тях, тъй като са в състояние да пишат щуротии денонощно с нарастващ хъс. За това ще бъде по-удачно Борисов да направи парламентарен контрол с дебелоглавите пияници в кръчмите на Банкя, отколкото да разчита на диалог с градинските джуджета във Фейсбук.
Общо взето, социалната мрежа прилича на живота, само дето има повече анонимни ругатели и хора, които са прекалено далеч физически, че да можеш да ги ошамариш.

Друго важно правило е да не взима желаното за реално

както и снимките за напълно отговарящи на оригинала. Интернет е доста коварно място - мислиш, че си говориш с дългокрака и едрогърда руса мадама, възпитана в ценностите на Европейската народна партия, а после се оказва, че си се закачал с мустакатия секретар на основната партийна организация "Стахановец" на БСП в район "Обеля", който се е дегизирал в името на борбата с класовия враг.

Затова е препоръчително Борисов да не се увлича във флиртове, преди да се е убедил в самоличността на отсрещната страна, както и дали фотографията не е допълнително пипната с "Фотошоп". С помощта на тази измамна компютърна програма русите и високите стават чернокоси и ниски и обратното.
Нашият кратък курс ще завърши със съвет експремиерът да не пише каквото и да било в дневника си, преди да го е премислил седем пъти, защото някои негови хлевоусти колеги вече се опариха - преди година и нещо Антон Кутев успя да разлюти цяло Пернишко с изтънченото си наблюдение, че земетресението е "измислен проблем, тъй като събори няколко комина и един селски мост".

Всеки странник, застанал пред портите на огледалния свят, трябва да знае, че влизането е необратимо акт и с течение на времето може да развие тежка психическа зависимост към Фейсбук, сравнима с пристрастяването на към хероина и алкохола. Тази модерна болежка вече дава хляб на стотици хиляди психотерапевти по света. Затова лидерът на ГЕРБ нека още веднъж претегли ползите и щетите от историческия прощъпалник в нета, за да не съжалява после за слънчевите и безметежни мигове, когато е ритал топка на поляната, играл е тенис и е хвърлял карти под асмата с хора, подлежащи на физически контакт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай