Нова сцена открива Старозагорската опера

Midalidare Gastro Pub – така се нарича новата сцена на Старозагорската държавна опера, която ще бъде открита официално на 26 януарил

Нова сцена открива Старозагорската опера | StandartNews.com


   Midalidare Gastro Pub – така се нарича новата сцена на Старозагорската държавна опера, която ще бъде открита официално на 26 януарил. Мidalidare Gastro Pub е уютен ресторант в индустриален стил в лозаро-винарския комплекс на старозагорското с. Могилово. Всеки месец опера ще представя специално подготвени продукции на тази сцена. Първото събитие от програмата е интерактивната  джаз-концертна продукция "Джазоспекция", с която Старозагорската опера гостува с голям успех и във Виена миналата година. 
  Концертът е създаден по идея на диригента-пианист и виенски възпитаник Димитър Косев. Режисурата е на Славчо Николов. Талантливите артисти са избрали френския композитор Клод Боллинг, написал музиката на повече от сто филма. Те ще я представят в оригинална комбинация с мултимедия, базирана на кадри и теми от филма „Baraka“. "Сюитата за флейта и джаз трио" на Клод Боллинг ще прозвучи в изпълнение на Димитър Косев - пиано, Станислав Георгиев – контрабас  и Атанас Георгиев – ударни. За първи път в концерта участва японската  флейтистка Кейко Танака, която е в щатния състав  на оркестъра на операта вече втори творчески сезон.  
  "Джазоспекция" е  интерактивен джаз-концерт в картини, опит да се обединят възгледите за живота на планетата Земя  на три поколения творци. Земята е прекрасна, религиите ни учат на добро,  но алчността на хората прави света да е такъв какъвто е днес, и само от нас зависи какъв ще бъде", разкрива своята концепция за спектакъла режисьорът Славчон Николов. 
Фото - Старозагорска държавна опера
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай