Неделя,

Социолог каза какво става, ако ГЕРБ спечели

От: Пламен Вълков -
550
Социолог каза какво става, ако ГЕРБ спечели
A
A
A

Какво ще се случи в България ако ГЕРБ спечели предстоящите избори на 4 април. Отговор на този въпрос даде социологът Първан Симеонов в предаването "Офанзива" с Любо Огнянов по NOVA NEWS 

"Прогнозирах, че ГЕРБ ще удържи на протеста. Ще има избиратели, които ще се питат кое е голямото, което може да махне ГЕРБ, а това е БСП", коментира Симеонов.

По думите му с изтощаването на енергията на протестите отново си проличаха различията на опозиционните сили.

"Ако ГЕРБ спечели изборите, опозицията ще ги обяви за нечестни. "Има такъв народ" искат да са алтернатива на всички, те така печелят. 12-13 % имат при социологически проучвания", сподели той.

Според него без да участва в протестите, партията на Слави Трифонов успява да получи енергията им. А в България от много време насам политиците влизат през телевизора.

Той смята, че "Демократична България" е спряла да расте, но си е взела парцел от политическото пространство.

"Аз се опасявам, че след тези може да има още едни парламентарни избори. Раздаването на мандати ще бъде интересно, най-вече, ако се стигне до трети. ГЕРБ може да се окаже, че има преднина, която да ги накара да мечтаят и за кабинет „Борисов-4“, заяви Първан Симеонов.

"Следващото управление ще бъде гадно, трудно и кратко, и по-добре да си встрани. Имам чувството, че ще имаме парламент, в който никой няма да иска да управлява. Ако Корнелия Нинова успее да се скара и с Румен Радев, то не той ще бъде в трудната позиция", коментира социологът. 


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com