Сряда,

Марешки:Ще решим завинаги проблема с цените на горивата

От: СТАНДАРТ -
156
Марешки:Ще решим завинаги проблема с цените на горивата
A
A
A
  • Това е най-големият грабеж от българския народ. Всеки ден, всеки месец, мандат след мандат, каза лидерът на ВОЛЯ

„До и над 50 стотинки  – толкова е разликата в цените на някои видове горива днес. Знаете какво каза Върховният административен съд преди две седмици в отговор на лъжите на конкуренти, че правим дъмпинг – каза, че именно нашите цени са реалните. Днес 1.79 лв. – не е като 2.10, 2.30 и т.н.”, заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

Той отново припомни, че ако не се е намесил с революция на този пазар, сега цените щяха да са много по-високи. Даде и конкретен пример. „При 50 стотинки разлика – на резервоар 80 литра, при еднократно зареждане, си спестявате минимум 40 лева. Ако зареждате два, три пъти на месец, си спестявате 100-200 лева месечно,  1 200 -2 400  годишно, а за един мандат – 4800 -9 000лева. Това е при една кола. Обаче повечето семейства имат по две. Да не говорим за фирма с 5 -10 и повече коли. Там сумите могат да стигнат стотици хиляди левове!”, подчерта Марешки.

Той заяви още, че българите, които го подкрепят и които вече са видели какво значи „Ефектът Марешки”, отдавна не си правят такива сметки. Защото знаят, че печелят. „Други, които гласуваха за мен на президентските избори, на парламентарните се подведоха по фалшивите новини и предпочетоха да изберат старите партии. В резултат- за пореден път бяха излъгани и ограбвани още един мандат. Ако и те ме бяха подкрепили,  този проблем отдавна щеше да бъде решен в цяла България. Веднъж и завинаги”, каза още политикът.

Той се обърна и към тези, които смятат, че темата не е толкова важна. „По същия начин ви ограбват и вас  с останалите цени, защото те растат пропорционално на цените на горивата. Дори да не карате кола, също губите толкова –косвено през другите цени – на храни, услуги, транспорт. Неслучайно години наред вече говоря, че това е най-големият грабеж от българския народ. Всеки ден, всеки месец, мандат след мандат. Пропуснахме четири години!  Да не отлагаме с още четири. Да свършим бързо тази важна задача и да се заемаме с останалите. Вие сте на ход – тази неделя с 24”, призова Веселин Марешки.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички