Л. Борисов: Спекулация е, че ще вдигаме данъци

Искам бизнесът да работи, но е важно и здравето на хората, каза министърът на икономиката

Л. Борисов: Спекулация е, че ще вдигаме данъци | StandartNews.com

ГЕРБ ще запази данъчната си политика при следващо управление, налозите не се променят. Това категорично заяви министърът на икономиката Лъчезар Борисов в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS. И подчерта, че плоският данък остава, а възможността общините да получат част от данъците не е скрито вдигане на налозите, както твърди БСП, а ще става през държавния бюджет.

ВИЖ ОЩЕ: Бизнесът иска данъчна ваканция

"Искам бизнесът да работи, но е важно и здравето на хората, когато работниците са здрави, бизнесът работи  и икономиката върви напред", категоричен бе още министърът на икономиката.

Той припомни какви помощи за фирмите са осигурени през министерство на икономиката.  "Близо 2 млрд. лева са изразходвани по разплащания, свързани с подпомагане на бизнеси, засегнати от пандемичната обстановка. За засегнатите бизнеси мерките за подпомагане продължават", информира Лъчезар Борисов.

Той допълни, че в България по време на криза са се вдигали заплатите, което е показател за добро справяне на бизнеса.

Лъчезар Борисов заяви още, че за модернизация на бизнеса се предвиждат допълнителни 2,6 млрд. лева.

"Предвидени са средства и за дигитализация, за саниране и други дейности, свързани с Зеления пакт", допълни още министърът и информира, че в бъдеще се предвижда да се използва водорода като енергийно гориво.

За приемането на еврото министърът е убеден, че България ще се прави със срока, а самото приемане в Еврозоната още повече ще увеличи кредитния рейтинг на страната, който и без това е висок, въпреки кризата.

Относно проблемите на туризма Лъчезар Борисов очаква по-добър сезон от миналата пандемична година, като отново се разчита много на българските туристи.

Лъчезар Борисов изрази убеждението си, че ГЕРБ има основание да очаква голяма подкрепа на изборите, изхождайки от добре свършената работа и видимите резултати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай