100-годишен дядо гласува в Монтанско

Гласувам за бъдещето на децата, каза дядо Борко

100-годишен дядо гласува в Монтанско | StandartNews.com

100-годишният дядо Борко от Славотин даде своя глас на извънредните парламентарни избори ден след своя рожден ден. Досега през живота си той почти не е пропускал да гласува.Ходенето вече му е трудно, защото си счупил крак преди години, но това не му попречи да иде до изборната секция в местното читалище, пише Булнюз.

.„Защо гласувам ли? За бъдещето на децата“, заяви той преди да пусне бюлетината в урната. Боли го, че преди години в родното му село живеели над 3000 души, а сега хората ги няма. Затова обвинява политиците, но не пропуска да им даде и съвет.

„Да уважават този народ и да дават работа на тези хора. Не едните да теглят насам, а другите натам. Трябва да са единни“, каза още Борис Аврамов.

Преди четири години, когато отново гласувал на парламентарните избори, си мислел, че ще му е за последно.„Кметът тук ме срещна и каза, че това ми е последен път, но този отгоре е по-голям от кмета. Ето ме пак тук, дори се чувствам добре“, разказва през смях столетникът. И споделя тайната си за дълголетие – режим на хранене и спане и никакъв алкохол.

От секционната комисия го изпратиха с пожелание отново да отиде и даде своя глас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай