Жената на Ембака в ареста заради трактор

Жената на Ембака в ареста заради трактор | StandartNews.com

Тормозят я, за да каже къде е мъжът й, твърди адвокат

Съпругата на търсения за убийството на работник на строящата се автомагистрала „Струма" Емил Първанов – Ембака бе арестувана от полицията заради трактор. 30-годишната Десислава Първанова е вкарана зад решетките в сряда следобед и е пусната на другия ден в 15,30 часа. Тя е разследван заради образувано досъдебно производство неправомерна подмяна на идентификационните номера на шасито на трактор „JOHN DEERE". След проведени издирвателни мероприятия полицаи от Сандански са открили въпросната селскостопанска машина в хале в местността Мацкова градина, което е собственост на бизнесмен от града. Със заповед за задържане в ареста до 24 часа е вкарана жената на Ембака, която е от София. Заедно с нея на разпит е привикан и мъж, който шофирал трактора до халето. Работата по случая продължава. За поправка на идентификационен номер на моторно превозно средство законът предвижда наказание „Лишаване от свобода от три до десет години" и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.

„Полицай от Сандански я е предупредил, че ще я арестува, докато не каже къде е съпругът й. Ако трябва, щял да измисли за какво да я задържи. Тормозят я нарочно, това е полицейщина. Емил се занимава с животновъдство. Той отглежда над 100 крави в родното си село Лешница, което се намира на 3 километра от Сандански. Там има къща, в която живее със съпругата си. Не вярвам тя да има нещо общо с делата му на фермер", заяви адвокат, близък до семейството. Той предупреди, че не бива полицията да превишава правата си и да измисля поводи, за да прибира за по 24 часа в ареста Десислава Първанова. „Прави ли са проблеми и на дошлите адвокати в полицията в Сандански. Жената има призовка и днес /петък/ да се яви пак в полицията. Опитват натиск върху нея, а тя няма представа къде е мъжът й", каза още адвокатът.

През последните години Емил Първанов се занимава с животновъдство, сее и ниви с култури за храна на кравите. Насочва се и към строителство на имоти по морето. Хората в санданското село Лешница твърдят, че не им е създавал проблеми, макар че гледали да стоят далече от него.

Под дърво и камък полицията продължава да издирва Ембака заради жестоко убийство на работник, извършено на 26 юни посред бял ден. 37-годишният мъж уби служител на на фирма „Агромах" на пропускателен пункт на ремонтиращия се Лот 4 на автомагистрала „Струма". Кървавата трагедия се разигра към 13,30 часа на километър след село Левуново в посока Кулата. Ембака навлязъл със своя лек автомобил „Сеат" в забранения за движение участък. На нарушението веднага реагирал координатора на движението по постовете на фирмата Николай Чивиев. Той направил забележка на мъжа в сеата, възникнал спор. Стигнало се и до саморазправа, в която Ембака грабнал голям камък и го стоварил в главата на 47-годишния служител на „Агромах". По пътя към Спешния център в Сандански Чивиев издъхнал, а убиецът му напуснал местопроизшествието с кола на свой приятел, който извикал по телефона. Според свидетели е видян за последно край Спешен център в Сандански, но щом разбрал, че работникът е починал, изчезнал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай