Жена загина в изкоп за канал

Жена загина в изкоп за канал | StandartNews.com

Габрово. Жена падна в изкоп за канализацията на Габрово и почина на място. Инцидентът е станал през нощта, а тялото и е открито около 07.25 часа днес.

52-годишна жена е намерена от минувачи в изкоп от водния цикъл на града, намиращ се в района на кръстовището между ул. „Градище" и ул. „Мир" в Габрово. На местопроизшествието е изпратена дежурна следствено-оперативна група. При първоначалния оглед не са установени данни за насилствена смърт. От полицията заявяват, че изкопът е бил обозначен и обезопасен. Тялото на 52-годишната габровка е откарано за аутопсия в МБАЛ-Габрово. Работата по цялостното изясняване на случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Габрово. По случая работят компетентните органи, които ще установят причината за инцидента. Предполага се че жената е алкохоличка.

Към момента на приключване на работния ден на 18.09.2013 г. фирмата изпълнител на ВиК мрежата в района на изкопа е напуснала обекта, съблюдавайки всички изисквания за неговата безопасност, като изкопът е бил сигнализиран и обезопасен, казаха от общината в Габрово.

Общината, както и строителният надзор на проекта ежедневно изисквали и съблюдавали изпълнението на всички мерки за обезопасяване на строителните площадки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай