Време е за „Часът на приказния разказвач"

Време е за „Часът на приказния разказвач" | StandartNews.com

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов чете приказка

Благоевград. Днес започва инициативата „Часът на приказния разказвач" в Благоевград. Тя се провежда за втора поредна година и е част от коледната програма на общината. малчугани ще могат да чуят коледна приказка в 18.00 часа в уютния кът във фоайето на кметството, докато хапват лакомства и пийват топли напитки. „Часът на приказния разказвач" ще се провежда всяка вечер до 19 декември.

„Тази идея се оказа доста успешна. Решихме да я затвърдим и разкрасим. Всяка вечер във фоайето на общината ще се разказват коледни приказки на малчуганите", разкри Христина Шопова, директор на дирекция „Хуманитарни дейности".

Сред разказвачите ще е и кметът на община Благоевград Атанас Камбитов, а също така актьори от благоевградските театри, общински съветници и полицаи. На 13 и 14 декември във фоайето на партерния етаж на кметството ще се състои детски коледен панаир. Хлапетата ще изработват различни новогодишни и коледни сувенири, които ще се продадат на коледен базар, а събраните средства ще бъдат дадени за лечението на 18-годишният Михаил Николов, който е прикован на легло.

Цялата празнична програма в Благоевград преминава под надслова „Коледа за Мишо". Всяко мероприятие е насочено към даряване на светлина, топлина и подкрепа на Мишо, възпитаник на Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий". Догодина той ще е абитуриент, а надеждата на всички е да празнува заедно със съучениците си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай