Видин си отдъхна от ледената епоха

Видин си отдъхна от ледената епоха | StandartNews.com

Видин. Видин си отдъхва от леденото бедствие, в което живя от 1 до 12 декември. Краят му обяви заместник-областният управител Огнян Ценков на последното заседание на кризисния щаб.

Възстановено е електрозахранването във всички селища на областта, няма проблеми и пред водоподаването. Прекарахме истинска ледена епоха, когато поледица скова пътища, скъса много далекопроводи и остави без ток хиляди жители на областта. Излизаме от нея обаче без пострадали и бедстващи хора.

Малко след края на заседанието на щаба стана ясно, че в село Ошане, община Белоградчик, живеят без ток 12 дни. Заради локална авария екипи на ЧЕЗ не са смогнали да стигнат до селото и да я отстранят. Хората изхвърлиха продукцията си от фризерите, която стана негодна за употреба, оплака се кметският наместник Калин Еленков. Пропадна им цялата зимнина, за която са се трудили цяло лято и есен, обясни той.

Очаква се общината в Белоградчик да отмени бедственото положение. Това ще стане след пускането на електричеството по 110-киловолтовия далекопровод „Скалите". Той беше възстановен с помощта на хеликоптер в четвъртък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай