Варна има нов кмет

Варна има нов кмет | StandartNews.com

Варна. В редуциран състав, но при кворум, общинският съвет на Варна изненадващо и експресно смени временно изпълняващият длъжността кмет доц. Христо Бозов.

Решението беше взето с общо 26 гласа "за", 3 "против" и 0 "въздържал се".

Предложението за това беше внесено в днешното заседание на общинския съвет от 33 общински съветници, предимно от групата на ГЕРБ, които се мотивират с оттегляне на подкрепата си за доц. Христо Бозов, избран само преди по-малко от месец за служебен кмет след оставката на Кирил Йорданов.

Протестиращите в пленарна зала бяха я препълнили и крещяха в защита на доц. Христо Бозов.

"Във Велики понеделник Христос влиза и вижда в храма търговците. Ние сме християни, не гледайте само властта и келепира.", каза от трибуната доц. Христо Бозов. Той посочи, че миналата седмица са упражнявали натиск в кабинета му и сега тези хора не могат да го гледат в очите.

"Ние подкрепихме избора на доц. Христо Бозов за временен кмет с искане за промяна в работата на администрацията, която не се случи. За сметка на това имаше замазване и имитация на работа.", посочи областният лидер на ГЕРБ и общински съветник Иван Портних. Общинските съветници гласуваха временното управление до частичните кметски избори да поеме другият зам.-кмет арх. Димитър Николов, който е от ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай