Варна е с нов главен архитект

Варна е с нов главен архитект  | StandartNews.com

Варна. Варна е с нов главен архитект, след като кметът Иван Портних освободи преди Великден бившия титуляр от управлението на Кирил Йорданов заради забавени ПУП-ове и преписки.

Мястото му заема 40-годишният Виктор Бузев , който беше представен официално.Той е доказан и креативен специалист. Докато изпълняваше функциите на районен архитект на „Аспарухово", доста от процесите, зависещи от главния архитект, там бяха отпушени, каза кметът Иван Портних Новият главен архитект на Варна е на временен договор и на изпитателен срок. Поставени му са няколко основни задачи.

На първо място това е отпушването на инвестиционния процес във Варна и превръщането на града в привлекателен за инвеститорите център. Другата задача на арх. Бузев е създаването на нови зелени площи и развитие на съществуващите такива. Третото, с което ще се заеме главния архитект е предприемането на конкретни и ясни стъпки по опазването на архитектурното наследство и паметниците на културата, за да се запази обликът на града, който сме наследили.

Освен районен архитект на квартал „Аспарухово „ във Варна, Виктор Бузев е бил главен архитект на община Бяла и на община Балчик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай