Цветанов празнува имен ден край хижа „Беласица“

Цветанов празнува имен ден край хижа „Беласица“ | StandartNews.com

Лошото време не уплаши зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов да празнува своя имен ден край хижа "Беласица" над Петрич. Макар че през цялото време валеше дъжд, той успя да стигне навреме за началото на тържествата, които всяка година на този ден събират стотици жители и гости на южния град.

Закичен с китка здравец на ревера, Цветанов се ръкува с петричани на поляните пред хижата и ги поздрави с Цветница. „Пожелавам на всички здраве, късмет, да бъдат с близките си. Нека да бъде ползотворна тази година", обърна се той към празнуващите.

Събитието край хижа "Беласица" се организират от петричкото Сдружение "Цветница". В миналите години на празника задължително идваха представители на БСП, често гостуваше и президентът Георги Първанов. Сега обаче съборът съвпадна с конгреса на социалистите и това им попречи да са с петричани. Събитието не е партийно, всеки е добре дошъл, увериха организаторите от Сдружение „Цветница".

По-късно председателят на ПГ на ГЕРБ запали свещ в храма на Ванга в местността Рупите. Там Цветанов и младежи от цялата страна засадиха 28 дръвчета, част от инициативата "Да пуснем корени в България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай