Цонко Цонев омайва жури с кюфтета от калмари

Цонко Цонев омайва жури с кюфтета от калмари | StandartNews.com

Добрич. Със специална рецепта за кюфтета от калмари със сладко-кисел сос бори конкуренцията кмета на Каварна Цонко Цонев на стартиралия пореден Миден и рибен фест в морския град. Той разкри тайната рецепта на вкусотията. За кюфтетата той използва нарязани на ситно калмари, към които прибави сол, черен пипер, дивисил, галета и яйце. Сместа обърка и оформи на кюфтета, които оваляни в брашно и настъргана кора от лимон, изпържи. Готовите вече кюфтенца поля със сладко-кисел сос, приготвен от соев сос, кетчуп, лъжица мед и риган. Наред с това градоначалникът свари и раздаде на присъстващите три казана миди натюр.

Около котлоните заедно с Цонев се суетяха неговите колеги - конкуренти - кметът на Тутракан – Димитър Стефанов, който приготви рибена чорба от дунавска риба, и Емил Кабаиванов, който пък демонстрира кулинарните си умения с балканска пъстърва.

Журито с председател Наско от Б.Т.Р. и членове – Тончо Токмакчиев и кметът на Стражица Детелина Борисова бяха изключително затруднени при обявяването на най-добрата кметска рибна гозба.

За пореден път фестивалът събра много хора в Каварна, като мнозина се тълпяха на щандовете, предлагащи вкусни деликатеси от миди. Сред вкусните предложения бяха и разбира се пържена цаца, сафрид и попчета. Фестивалът е тридневен и вечерите са изпълнени с музикални изненади. В петък гостите и жителите на Каварна радваха с изпълненията си Б.Т.Р., в събота на сцената на площада ще се качат "Черно фередже", а третата вечер е запазена за Румънеца и Енчев и на Грег Бънис, вокалист на група "Горещ шоколад".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай