Тежък токсичен колит е причината за смъртта на детето в Разград

Тежък токсичен колит е причината за смъртта на детето в Разград | StandartNews.com

Разград. Момчето, което издъхна пред спешния център в Разград, е починало от тежък токсичен колит. Това е заключението на съдебния медик, извършил аутопсията на 8-годишното дете. Това съобщиха от ОД на МВР - Разград.

Назначени са допълнителни микробиологични изследвания.

Продължава разследването на обстоятелствата по случая.

Припомняме, че 8- годишният Толга от заветското село Иван Шишманово бил доведен в неделя привечер от родителите си в спешния кабинет заради болки в корема. Дежурният доктор Мануилов установил „чревна непроходимост" и насочил болното момче към хирург. В местното педиатрично отделение обаче липсвал щатен опериращ лекар и докторите пренасочили Толга за лечение във варненска клиника.

От болницата в Разград предложили на семейството, детето да бъде откарано до Варна с линейка, но родителите предпочели да пътуват със собствената си кола и около 18,45 часа отвели сина си. Половин час по-късно те се върнали в спешното отделение с обяснението, че състоянието на момчето бързо се влошава и те се страхуват, че то няма да може да стигне безпрепятствено до болницата в морския град. Малко по-късно Толга издъхнал.

По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от полицията в Разград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай