Търсят инвеститори за фабрика и завод в Момчилград

Търсят инвеститори за фабрика и завод в Момчилград | StandartNews.com

Момчилград. Сред основните приоритети на община Момчилград за следващите години са откриване на фабрика за консервиране на плодове и зеленчуци и завод за преработка на месо, които биха насърчили овощарството, зеленчукопроизводството и животновъдството, съобщиха от общинска администрация.

В началото на месеца кметът Акиф Акиф се срещна с бизнесмени от различни общини в Турция, за да им представи възможностите за инвестиции в Източните Родопи. Със съдействието на Хасан Йозтюрк, председател на Сдружението на момчилградчаните в Турция, Акиф посети местна консервна фабрика в Бурса, където се запозна с очакванията и намеренията на предприемачи от този бранш.

„Икономическите отношения между България и Турция имат много голям потенциал. Съседите ни бележат сериозен подем, особено в земеделието и туризма. Кърджалийска област има възможност също да развива тези сектори. На срещите изтъкваме, че сме готови да правим компромиси, стига да бъдат разкрити работни места и регионът отново да се съживи", заяви кметът Акиф Акиф.

Бизнес срещите на градоначалника на Момчилград в южната ни съседка ще продължат и през следващите месеци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай