Сметката за парно под 100 лв.

Въвеждат разсрочено плащане и за фактурите за ток

Сметката за парно под 100 лв. | StandartNews.com

София. Огромната част от софиянци ще платят за ноември сметка за парно и топла вода под 100 лв. Това сочат данните на изчислителния център на "Топлофикация София".

При 82,5%, или близо 355 хиляди от клиентите на компанията, консумираната през миналия месец топлоенергия е на стойност до 100 лв. За около 13% от абонатите на дружеството сметката ще бъде в размер на между 100 и 150 лв. Над тази сума пък ще трябва да платят минимална част от абонатите - 4,5%. Причината за ниските сметки е в по-ниската консумация на парно и топла вода през ноември, както и в по-ниската цена на самата топлоенергия. В предпоследния месец на 2013 г. софиянци са ползвали с около 5% по-малко парно спрямо ноември 2012 г., констатират от дружеството. И допълват, че по-малкото потребление е отчетено дори при положение, че миналия месец е бил малко по-студен от аналогичния на 2012 г. Новите сметки ще бъдат налични по касите от днес, като всеки платил в срок до края на месеца автоматично получава 3% отстъпка от стойността на фактурата.

Клиентите на ЧЕЗ могат да разсрочат зимните си сметки за ток, ако надхвърлят възможностите на семейния бюджет. Това става чрез новата услуга "Персонален съветник", чрез която ЕРП-то на Западна България дава възможност на абонатите си да договорят индивидуални условия на колко вноски и в какъв размер да платят консумирания ток през студения сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай