Сирийски семейства се върнаха в палатките в Харманли

Сирийски семейства се върнаха в палатките в Харманли | StandartNews.com

Хасково. Пет от сирийските семейства, които в четвъртък бяха преместени от палатковия лагер в полуготовата сграда, от общо трите сгради, които се ремонтират в лагера в Харманли, се върнаха в брезентовите подслони.

Фамилиите напуснали територията под покрив, понеже не били съгласни да живеят с останалите в общо помещение. Хората били решени да са на студа в палатките, но да си имат собствен кът. Освен това в помещенията в зданието все още не могат да се включват печки, а навън между палатките и фургоните хората си палят огън, за да се топлят.

За да се избегне този проблем по план ремонта е планиран така, че големите халета се разделят на по-малки помещения, които да се обитават еднолично от семействата. Ремонтът изцяло обаче ще завърши до десетина дни.

Прибирането на завет на имигрантите в общите помещения е само временно решение, заради канския студ, който застигна и Южна България през последната седмица.

На хората в лагера са раздадени допълнително 500 одеяла. В момента настанените в бившите казарми на Харманли са над 1200 души. 380 от тях са под 18 години. Децата под 14 години са 180.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай