Симитли планира развитието си с европейски пари

Симитли планира развитието си с европейски пари | StandartNews.com

Симитли. Община Симитли спечели финансиране по проект по Оперативна програма „Административен капацитет". С тези средства кметството ще финализира общинския си план за развитие за следващия програмен период 2014-2020 година.

Документът е изключително важен, тъй като с него се поставя рамката за работата на общината и се определя пътят на развитие през следващите шест години. За целта ще бъдат проведени социологически проучвания за нагласите на населението и очакванията на местните за развитието на общината, ще се направи мониторинг на потребностите и очакванията за бъдещото развитие на населените места в региона. Предвиждат се дискусии и форуми по проекта, за да се обобщят нагласите, да се прецизират очакванията и да се включи максимално широк спектър от дейности.

На 26 септември от 11.00 часа в заседателната зала на Общинска администрация - Симитли ще бъде проведена първата среща по проекта с представители на общински служители, граждани, представители на бизнеса и екип от експерти. Проектът „Община Симитли – политики за устойчиво развитие" е един от общо 161 одобрени за финансиране на обща стойност над 11,5 милиона лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай