Сгрешени дипломи стреснаха старозагорски ученици

Сгрешени дипломи стреснаха старозагорски ученици | StandartNews.com

Стара Загора. Ученици завършили Търговската гимназия "Княз Симеон Търновски" в Стара Загора бяха изправени на нокти, след като се оказа, че дипломите, които получиха в края на юни са сгрешени. За грешката сигнализираха възпитаници на гимназията, които са кандидат - студенти.

Причината е, че мастилото на печата е черно, а не синьо, както го изисква наредбата. Затова Министерството на образованието и науката не признава дипломите, издадени от гимназията. Това е втори случай на сгрешени дипломи в Стара Загора. Първият беше в Гимназията с преподаване на чужди езици "Ромен Ролан", но проблемът беше оправен и част от кандидат-студентите в чужбина изпратиха документите си в последния момент.

От ръководството на Търговката гимназия увериха, че ще поправят бързо грешката и че не били информирани своевременно за новото изискване на цвета на мастилото от Регионалния инспекторат по образованието.

До 15 юли ще бъдат готови всички нови дипломи и кандидат - студентите няма да изпуснат сроковете за записване, казаха още от Търговската гимназия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай