Село на бунт заради тирове и бързи коли

Село на бунт заради тирове и бързи коли | StandartNews.com

Благоевград. С блокада на пътя за Гърция заплашиха жителите на петричкото село Дрангово. Те протестират заради огромния трафик от леки и товарни автомобили през селището им, което е с тесни улици. Колите бяха пренасочени през населеното място заради строителството на автомагистрала „Струма".

„Не се издържа вече. Хората са вдигнали ръце от пустите возила. Човек не може да излезе спокойно из селото. Карат с висока скорост. А в момента тук върви усилна земеделска работа. Жителите ни ходят с каруците до нивите си. Ще стане някоя беля, ще загугибм човешки живот, ако не се вземат мерки", категоричен е кметът на село Дрангово Ангел Балтаджиев. Той припомни, че в сряда край селището са катастрофирали три тира, за щастие няма тежко пострадали в пътния инцидент. Всичко е заради тесните улици, шофьорите трябва да карат бавно и внимателно, но много от тях минават с по 100 километра в час през селото ни, жалва се селският управник. Местните хора негодуват, защото здравето и животът и на тях, и на пътниците са най-важни. те са наясно, че засиления трафик ще съсипе улиците им, но се надяват после от Агенция „Пътна инфраструктура" да ги асфалтират.

Големият им проблем са бързите коли. „Не бива да карат с повече от 30-40 км, но няма нито светофари, нито пешеходни пътеки. Искаме да има патрул на Пътна полиция в селото ни. Жандармерия пази селата от крадци, а ние искаме катаджии да ни защитят от неразумните шофьори. Настояваме да се монтират и две видеокамери – в началото и в края на селището ни", категорични са жителите на Дрангово. Само така шофьорите ще карат по-бавно, допълват те. И заплашват с гражданско неподчинение, ако не се вземат мерки и не се ограничи скоростта на автомобилите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай