Създадоха предприятие с европейски пари край Монтана

Създадоха предприятие с европейски пари край Монтана | StandartNews.com

Монтана. Община Георги Дамяново създаде предприятие с европейски пари по собствен проект, съобщи кметът на общината Дилян Димитров. Проектът, наречен „Можем да работим заедно", от 1 година дава работа на 25 души от рискови групи и 10 търсещи препитание жители на общината. Те са създали 50 дка зелени площи, множество цветни алеи и обществени градини в селата на общината.

Целта ни е предприятието да приобщи социално слабите и продължително неработещи хора и да намали бедността в селата ни, допълни кметът. Предприятието, наречено „Озеленяване и благоусторйство", няма да носи приходи на общината, защото ще изпълнява само социални функции. Ползата за всички обаче е приятната и уютна околна среда.

След приключване на проекта на постоянна работа ще бъдат назначени 12 души от сегашните 35. Останалите отиват на борсата и ще получават обезщетения. Настоявам оперативната програма за развитие на човешките ресурси, която финансира проекта ни, да отпуска средства и за след това. В противен случай назначените ще получават заплати само от бюджета на общината, обясни Дилян Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай