Разград стана столица на програмата „Футбол за приятелство" у нас

Разград стана столица на програмата „Футбол за приятелство" у нас | StandartNews.com

Идеята за международния празник е на Франц Бекенбауер, деца от 24 държави я празнуват за трети път на 25 април

14 годишните футболисти от детско-юношеската школа на „Лудогорец" с треньор Милан Чирич ще представят България на международния турнир в рамките на световната програма „Футбол за приятелство", който ще се играе през юни в Берлин.
Малките орли бяха изпратени тържествено с приветствия и концерт, състояли се на площад „Възраждане" в лудогорския град. Сред гостите, пожелали успех на най-младите играчи на „Лудогорец" бяха кметът на Разград Денчо Бояджиев и директорът на Детско-юношеската школа на „Лудогорец" Яков Папарков.

25 април е обявен за Международен ден на футбола. Преди три години по инициатива на футболиста легенда Франц Бекенбауер стартира и социалната програма за деца „Футбол за приятелство", чийто посланик днес е знаменитият играч. Той счита, че:"Докато спортуват децата се учат на комуникация, разбирателство, доверие и толерантност. Като осъзнаят колко важно е приятелството и уважението, те започват да ценят своите приятели и близки в ежедневието."

24 държави от целия свят, между които и България, са се включили в празника тази година.Той се чества навсякъде на 25 април. Организаторите на проявата у нас са избрали малките футболисти на „Лудогорец" да представят страната ни на турнира, затова празникът се провежда в Разград, обясни Невена Попова, от „Интелдей Солушънс", представители у нас на програмата „Футбол за приятелство".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай