Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ВИДИН

„Ще се потърси ли наказателна отговорност от болничния шеф?" е уводното заглавие на вестник „Видин". Става дума за шефа на МБАЛ д-р Цветан Василев, който бил глобен с 65 000 лв. за нарушения при закупуване на скенер и с други 20 000 лв. за финансови нарушения. Насрочено е общо събрание на дружеството, на което ще бъде избран нов борд на директорите, съобщава още вестникът.

Интервюто в броя е с директорката на СОУ „Петко Р. Славейков" Катя Трифонова. Тя отговаря на въпроси как в училище може да се възпитава предприемачество.

Страницата „Любородие" е посветена на честванията, свързани със 125 годишнината от смъртта на екзарх Антим Първи и 135-годишнината на първото учредително народно събрание, на което духовникът е бил председател. Представен е алманахът за годишнините, издаден от Народното събрание. Авторът на представянето е проф. Иван Стоянов. На страницата е публикувана и програмата за честванията на двете годишнини. Тържествата започват от Видин и продължават в София и Велико Търново догодина.

Кметът на Видин Герго Гергов откри рампа и съблекални в спортната зала на Видин, предназначени за хора с увреждания. Той връчил и наградите на първенците в ученическото футболно първенство, доказателство, че се обръща внимание на детско-юношеския футбол, четем още в броя.
Хванаха хероин на моста, крадец млати полицай със щанга, над 40 хранилки постави ловно-рибарското сдружение „Миджур" в района си за подхранване на дивеча, загупени са и 36 тона концентриран и груб фураж, археолози от Видин и Враца спешно проучват неолитен обект в село Майор Узуново, съобщава още вестник „Видин".

ДОБРИЧ

Водещата новина днес на броя на в. "Нова добруджанска трибуна" е отминалия благотворителен бал на дамски клуб "Майчина грижа". С водещото заглавие вестникът съобщава, че тази година дамите са събрали 60 050 лв., които ще бъдат разпределени за стипендии на ученици и студенти в нужда. От челно място още вестникът информира за смяната на директора на добричката болница. Шеф на здравното заведение вече е д-р Красимир Николов - хирург, който замени анестезиологът д-р Мариян Ананиев. За нападение над 42-годишна жена, пише още вестникът. Добричлийката отивала сутринта на работа, когато ром я нападнал с юмруци. Жената е със счупен нос. Нападателят е бил заловен и разпознат от жертвата си, става ясно още от информацията.

На пазара днес е и седмичникът "Седмичен глас", който днес от първата си страница задава въпроса "Остана ли в какво да вярваме?". Това е разработката на втора и трета страница, където свещеници и теолози изказват становища за това остава ли църквата крепител на духа и ценностите, загубата на вяра отрази ли се на събитията и ситуацията в страната. В броя си още седмичникът предоставя изявление ня добричките депутати по актуалната обстановка в страната и отминалите митинги - на БСП и ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай