Представиха книгата за гордостта на сливенци

Събитието съвпадна с деня на Хаджи Димитър

Представиха книгата за гордостта на сливенци | StandartNews.com

Сливен. На връх 10 май, деня, в който Сливен чества Деня на Хаджи Димитър, фондация "Българска гордост" представи книгата "100 причини да се гордея, че съм от Сливен".

"Нашата цел е тази книга да влезе във всеки български дом. Шестте месеца с учениците от хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов" бяха една прекрасна приказка, една стихия, която преживяхме заедно с тези деца". Това заяви председателката на фондацията Николина Горова, която дойде в Сливен специално за представянето. Знам, че сливналии ще допишат книгата и ще направят причините поне 1000, каза Николина Горова. Тя изказа специална благодарност на кмета на Сливен Кольо Милев, който отворил вратата и позволил на проекта между фондацията, общината и хуманитарната гимназия "Дамян Дамянов" да върви по пътя на българската гордост. "Вие сте категорично добър кмет", обърна се Николина Горова към градоначалника. Тя му връчи и грамота за добър българин. Кметът Кольо Милев пък връчи на всички ученици и техния преподавател Валери Милков сертификати за приключване на творческия проект, който събра в една книга 100 видни жители на Сливен, както и местни забележителности.

Сред стоте причини за гордост на сливенци са Хаджи Димитър, Нурай Нурикян, Дамян Дамянов, Агоп Агопов и емблематичният сливенски вятър Бора. "И 1000 причини за гордост са малко. Аз считам, че сред 100-те трябва да намери място и г-н Георги Йорданов", заяви пред множеството в залата кметът Кольо Милев.

Председателката на фондация "Българска гордост" Николина Горова обясни, че всеки екземпляр на книгата има оставени празни страници. "Така хората ще могат сами да допълват техните родови гордости", каза Горова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай