Пожарна шахта погълна дете

9-годишното момче се удавило в ямата, докато семейството му сеело на нивата.

Пожарна шахта погълна дете | StandartNews.com

Силистра. 9-годишно момченце от дуловското село Подлез се удави в изоставена пожарникарска шахта. Инцидентът станал в сряда следобяд. Малкият Ердам бил на полето заедно с дядо си и баща си, които сеели нива от личното си стопанство. Момчето се заиграло около яма, пълна с вода. Водоемът бил изоставен от пожарникарите. Преди десетилетия той бил изграден, за да пази от огън разрушена вече овцеферма близо до селото. Гьолът не е в регулация и за него в момента не се грижи никой, обясни кметицата на Подлез Ревие Рамадан.

Близките на Ердам разбрали, че детето е изчезнало около 18 ч., 30 минути след като той казал на баща си, че отива да се поразходи наоколо. Те веднага тръгнали да го търсят из околността, но не го открили. В сряда вечерта всички мъже от Подлез тръгнали да обикалят околността да търсят малкия. "С фенерчета, с прожектори, с фарове на запалени коли, който каквото има, обикаляхме, за да търсим детето", разказва кметицата. Около полунощ екип на Гражданска защита извадил мъртвото тяло на момченцето от дъното на 4-метровата яма, пълна с насъбрала се от дъждовете вода.

Ердам е бил по-голямото дете на осиротялото семейство. Майката е детска учителка в селото, а бащата е земеделски производител. Родителите имат и момиченце на 3 години. Всички в селото са потресени. Малкият бил много обичано от семейството си дете, фамилията живеела добре и били много грижовни към децата си, разказват местните хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай