Първолаците с подаръци за първия учебен ден

Първолаците с подаръци за първия учебен ден  | StandartNews.com

Стара Загора. Общо 14 100 ученици, от които около 1500 първокласници, ще прекрачат прага на училищата в Старозагорската община на 15 септември.

По традиция най-малките ученици ще бъдат зарадвани с подаръци. Всяко първолаче ще получи детска книжка с послание за успешен старт в света на знанието от старозагорския градоначалник Живко Тодоров.

Любимците на децата от футболния отбор „Берое", които ще гостуват във всяка школо за пръвия учебен, ще подарят на учениците тетрадка-справочник с пожелание за успех в училище.

От името на в. „Стандарт" капитанът на беройци Иво Иванов пък ще връчи на всички четвъртокласници от начално училище „Димитър Благоев" в областния град книжка от поредицата „Чудесата на България". Гражданският клуб „Липа" са приготвили за малчуганите предпазна светлоотразителна лента.

Безплатните учебници и учебните помагала за всички ученици от І до VІІ кл.са осигурени и ще бъдат раздадени в първия учебен ден, увериха от общинския отдел „Образование". За децата от І до ІV и и от подготвителния клас са осигурени безплатни закуски За, както и Безплатно ще пътуват до своите школа и 445 ученици до 16-годишна възраст.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай