Първата плажна библиотека отвори врати

Първата плажна библиотека отвори врати | StandartNews.com

Добрич. Първата плажна библиотека по родното Черноморие, а оказва се и по плажовете на Евросъюза вече "отвори" врати на плажа в Албена.

Библиотеката в момента разполага с 2500 книги, като създателите й се надяват до идния сезон броят да се увеличи. На официална церемония за откриването на придобивката зам.-търговският директор на туристическата компания Маргита Тодорова подчерта, че се надява всеки гост, който е донесъл книга и я е прочел, да я остави, за да бъде прочетена и от други, както и това, че всеки може да вземе книга и да я отнесе със себе си, ако не е успял да я дочете по време на ваканцията си в комплекса.

Книгите са от различни жанрове и за различни възрасти, като на 140-те лавици се предлага литература на 10 езика. В деня на откриването на библиотеката, която е изработена от материали устойчиви на слънце, дъжд и вятър и е предвидена защита и за книгите, дарение на норвежка литература направиха и от посолството на Скандинавската страна.

В отговор на питане каква книга би оставил, за да бъде прочетена и от други изпълнителният директор на туристическата компания Красимир Станев посочи "Йожени Гранде" на Балзак и биография на Рокфелер, за която сподели, че е прочел на млади години, когато е работел като екскурзовод. "Тогава не се съгласих с прочетеното, защото в книгата пише, че капитализмът ще победи социализма, но сега след години, разбирам колко достоверна е била тази книга" - каза Станев.След откриването на библиотеката бе официално представена и обновената част на хотел "Амелия" в курорта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай