Отличиха магистрати и полицаи

Отличиха магистрати и полицаи | StandartNews.com

Наградиха полицаи и магистрати в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе. Конкурсът под надслов ''Страхливия умира всеки ден, смелия само веднъж'' се организира от община Благоевград и Общинския съвет по наркотични вещества. Сред гостите на събитието в четвъртък в областния център бяха италианският посланик Марко Контичели, Румен Бояджиев, изпълнителен директор на международната асоциация за борба с наркоманията и наркобизнеса, заместник –кметът на Благоевград Зорница Кралева и бившият румънски министър на правосъдието и евродепутат Моника Маковей.

Наградите бяха връчени в зала „22 септември" лично от посланника на Италия и заместник-кмета на града. Сред отличените бе Моника Маковей, която получи награда за цялостен принос в борбата с корупцията и организираната престъпност. Тя завеща наградата си на румънските полицаи, съдии и магистрати. Голямата награда се присъди на Лаура Кьовеши - главен прокурор на Националната дирекция за борба с корупцията в Румъния.

Тя обаче не присъства, а на церемонията бе нейната говорителка. Тя уточни, че Кювеши работи на много високо ниво и според нея Джовани Фалконе е магистрат номер едно в света. По думите й трябва да имаме доверие в себе си, за да можем да се борим срещу корупцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай