Откриват реновирана детска градина в Пазарджик

Откриват реновирана детска градина в Пазарджик | StandartNews.com

Откриват ремонтираната детска градина „Калина-малина" в община Пазарджик, чийто ремонт е осъществен с помощта посолството на САЩ. Официалната церемония ще се състои утре, сряда. Очаква се на нея да присъстват Мартина Стронг, шарже д'афер в Посолството на САЩ в България и кметът на гр. Пазарджик Тодор Попов.

Ремонтът на най-голямата детска градина в община Пазарджик е резултат от сътрудничеството между Офиса за военно сътрудничество към Посолството на САЩ, община Пазарджик и екипа на детска градина „Калина-малина". Правителството на САЩ е инвестирало над 150 000 долара за ремонта на шест бани и кухненски боксове, гимнастически салон, детска площадка и канализационна система.

През последните пет години правителството на САЩ е инвестирало повече от три милиона долара в подобни проекти за хуманитарна помощ. Тези проекти често обединяват американски и български военнослужещи, които съвместно полагат доброволен труд за тяхната реализация. За изпълнението на тези проекти правителството на САЩ си партнира и с неправителствени организации и местни компании съгласно стратегията за социално и икономическо развитие на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай