Откриват Академия за мениджмънт в културата в Благоевград

Откриват Академия за мениджмънт в културата в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов ще открие Регионална академия за мениджмънт в културата. Тя ще се проведе утре в областния център. Софийски университет „Климент Охридски" е избрал града за провеждането на двудневното модулно обучение за следдипломна квалификация. Събитието ще започне в 10,00 часа в хотел „Кристо".

Д-р Камбитов ще даде началото на обучението, което има за цел да насърчи културното и езиковото многообразие и да се допринесе за постигането на целите на стратегия „Европа 2020" и програмата „Творческа Европа" на Европейския съюз. С него Столична община и СУ „Климент Охридски" целят да повишат знанията и уменията на културни мениджъри.

В семинара ще участват 25 експерти с висше хуманитарно образование от общинските администрации с ресор „Култура" в София, Благоевград, Кюстендил и Перник, както и културни мениджъри от неправителствени организации от тези общини.

Програмата дава възможност за активно участие в дискусии и дебати между специалистите. Лекторите ще са от България и чужбина, които са специалисти по културен мениджмънт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай