Откриха морето със 17 агнета курбан

Благославят на немски туристи, 4 лева порцията цаца

Откриха морето със 17 агнета курбан | StandartNews.com

Варна. Откриха морето с курбан. Варненският митрополит Кирил отслужи Света литургия и освети казана със супата за 600 души навръх храмовия празник на манастира "Св. св. Константин и Елена". 17 агнета са минали под ножа, каза Илко Запрянов, търговски шеф на холдинг "Св. св. Константин и Елена". По традиция туристическото дружество дава курбана както за храмовия празник, така и за началото на летния сезон. Варненци и летовници извиха големи опашки пред казана с курбана.

Йерей Стойко от духовната обител благослови на чист немски език първите туристи в най-стария курорт по родното Черноморие, дошли да се поклонят на мощите на светиите Константин и Елена. Те са дарени от едноименния манастир в Петербург от преди две години.

Лято 2013 беше открито официално с духовата музика на Военноморските сили и с майския фестивал на цветята. 10-те хотела на курорта над Варна вече са отворени за майските празници, а висококатегорийната база е пълна с туристи. Това лято се очакват повече руснаци и немци. Холдинг "Св. св. Константин и Елена" купи тази година хотелите "Астера" в Банско с единствения аквапарк в зимни условия и четиризвездния "Атлас" в Златните. Пакетът ол инклузив в старта на сезона е средно около 70 лева на човек на ден, а в пика на жегите ще се увеличи на 150-200 лева.

Цените в старта на сезона в курорта "Св. св. Константин и Елена" са по-ниски в сравнение с Варна. Порция от 300 гр. цаца е 4 лева, малка бира - 1.50 лева, голяма - 2 лева. Супи и салати вървят между 2 и 3 лева. Кафето е само 1.70 лева, но от машина е левче. Пицата върви по 6.50 лв., а порция пиле филе - 8 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай