Над 1000 мотора и рок музика завладяват Пирин планина

Наши рокери мерят татуировки и мускули с македонци, сърби и гърци

Над 1000 мотора и рок музика завладяват Пирин планина | StandartNews.com

Благоевград. Бръмчене на мотори и много рок музика ще кънтят по върховете на Пирин планина този уикенд. Шоуто на над 1000 рокери от страната, Гърция, Македония и Сърбия започва в петък вечер на поляните в местността „Предела". Домакини и организатори на националния мото-рок фест са благоевградските „Пирински вълци" и община Разлог.

Любителите на високите скорости, на свободата и на рока ще борят жегата в прохладата на планината с много атрактивни състезания. Нашите рокери ще мерят татуировките и мускулите си с гърците, македонците и сърбите. Притежателят на най-оригиналния татус ще получи специална награда.

Десетки ще се пуснат в битката по надпиване с бира и с мътеница. В събота рокерите ще направят почетна обиколка на Разлог, ще карат демонстративно, ще има и гонки. След като се върнат в лагера, стартира същинското надпиване с бира със сламка, то ще е в две категории – за мъже и за жени. Ще има още лапане на наденица от движещ се мотор, дърпане на въже, съревнование за най-добра самоделка и най-шумен мотоциклет. Ше се проведе игра с яйце и борба в доматен сос.

Специална томбола ще определи големия късметлия и носител на голямата награда – мотор „Ямаха Вираго 125". Късно вечер настроението и рокерския дух ще вдигат музикантите и певците от Еталон, Обратен ефект, Светльо&The LEGENDS.

„Купонът винаги е гарантиран, когато има бира и рок музика. А адреналинът също ще е налице, защото ще има демонстрации на майсторско управление на мотори, които ще спрат дъха на зрителите. Най-важното е, че събитието вече е традиционно и се радва на огромен интерес сред нашите братя", каза Методи Методиев-Вожда от благоевградския мото-клуб „Пирински вълци".

Една от целите на фестивала е да се съживи рокът и да се популяризират български рок банди, за да се опълчат на чалгата, която залива страната ни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай