Министър Греков гостува и в Банско

Министър Греков гостува и в Банско | StandartNews.com

Банско. Земеделският министър Димитър Греков посети в понеделник и курорта Банско. Той пристигна в града, след като преди това откри новата учебна година в Сандански.

Тук проведе работна среща с кмета на общината Георги Икономов, в която взеха участие и председателят на общинския съвет Владимир Колчагов, и зам.-кметът Александър Мацурев. Градоначалникът запозна министъра с работата на двете професионални гимназии – по селско стопанство и туризъм и лесотехническата. Обсъдени бяха принципни въпроси по отношение на занижения интерес към специалностите, които двете учебни заведения предлагат, както и стопанистването и опазването на сградния фонд. Дискутиран бе и важен за местните хора проблем – режимът на напояване от намиращия се в землището на Банско язовир на „Напоителни системи", както и лошото състояние на водопреносната мрежа. Министър Греков разгледа СОУ „Неофит Рилски" и остана впечатлен от добрите условия, които общината предоставя на учениците. Не така обаче изглеждат нещата в двете професионални гимназии.

При срещата с техните директори Греков обстойно се запозна с проблемите на учебните заведения. Постигната бе договорка за организиране на дискусия в края на този месец с колективите и ръководствата на гимназиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай