Крадец преби хасковска лекарка

Крадец преби хасковска лекарка | StandartNews.com

35-годишният Йордан нападнал джипито в гръб, за да й вземе парите

Крадец преби зверски лекарка от Хасково. След побоя докторката бе настанена със счупени ребра, разкъсан далак в местната болница, където й бе направена животоспасяваща операция.

Педиатърката бе нападната на улица "Одрин", около 20.30 часа в петък. На връхлитането на мъж с качулка на главата, който започнал да я налага с юмруци в гръб, станали свидетели съседи на майката на д-р Джонева. Педиатърката била на адреса, защото отивала към майчиния си апартамент, за да й постави инжекция. Засега няма данни нападението, станало в петък привечер, да е свързано с професията на д-р Велислава Джонева.

Причина за налитането е грабеж, смятат от полицията. В жилището на нападателя на лекарката - 35-годишния Йордан А., който бе заловен два дни след инцидента, бе открита чантата на докторката с пари, дебитни и кредитни карти, лични документи, а също и стетоскоп и ключовете за лекарския й кабинет.

Нападателят на общо практикуващата лекарка е ром, а по ирония на съдбата докторката е сред малцината хасковски джипита, в чиито пациентски листи масово преобладават роми. Джонева не се притеснявала да обслужва хората от махалата и им обръщала подобаващо внимание и винаги се отнасяла с уважение, разказаха колеги на лекарката. Грабителят на докторката е с километрично досие за кражби, грабежи повреждане на чуждо имущество. Той бе задържан за 24 часа с полицейско разпореждане. Предстои прокуратурата да се произнесе дали ще иска постоянна мярка задържане под стража.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай