Кмет отличи с грамоти приемни родители

Кмет отличи с грамоти приемни родители | StandartNews.com

Благоевград. Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов награди приемни семейства за благородната мисия, която изпълняват. Градоначалникът се срещна с тях в навечерието на коледните и новогодишните празници. На нея присъстваха и децата, които са настанени и се отглеждат в приемни семейства. Кметът подари на малчуганите красиви книжки с лични послания за всяко дете и много лакомства.

Приемните родители бяха наградени със специални грамоти „Посланик на доброто", с които Москов им благодари за хуманната кауза, която вършат. „За нас приемните родители са посланици на доброто, които отварят домовете и сърцата си за децата, които са лишени от родителски грижи, помагат им да запазят вярата си в доброто и са призвани да им осигурят едно добро възпитание и грижа", каза кметът Владимир Москов.

Общо 13 са приемните семейства в община Гоце Делчев, но желаещите семейства да приемат в дома си дете, лишено от родителска грижа, се увеличават. Финансирането за тази социална услуга се осъществява по проект „И аз имам семейство" по ОП „Развитие на човешките ресурси" и Европейския социален фонд. На национално ниво се ръководи от Агенцията за социално подпомагане. Точно преди Коледа дойде и добрата новина от АСП, че проектът се удължава до 31 юли 2015 година и няма да приключи в края на тази година, както беше планирано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай